Diễn Đàn Luyện Thi Miễn Phí Cho Các Bạn Học Sinh

Chào Mừng Tất Cả Các Bạn Đến Với Forum Luyện thi
Thành viên tích cực

You are not connected. Please login or register

Go downThông điệp [Trang 1 trong tổng số 1 trang]

on 3/5/2012, 16:04
avatar
avatar

Admin

Sở GD-ĐT Đà Nẵng KỲ THI THỬ ĐẠI HỌC LẦN I


Trường THPT Phan Châu Trinh











Mã đề: 982



Môn: Tiếng Anh





I. READING





Passage 1


Read the passage carefully and choose
the best parts to fill in the blanks



What
exactly is a tornado? The general picture is familiar enough. The phenomenon
usually occurs on a hot, sticky day with south wind and an ominous sky. From
the base of a thunderhead, a funnel-shaped cloud extends a violently twisting
spout toward the Earth. As it sucks in matter in its path, the twister may turn
black, brown or even white. The moving cloud shows an almost continuous display
of sheet lightning . It lurches along in a meandering path, usually northeast
ward, at 25 to 40 miles per hour. Sometimes it picks up its finger from the earth
for a short distance and then plants it down again. The funnel is very slender;
its wake of violence averages about 400 yards wide. As the tornado approaches,
it is heralded by a roar as a hundreds of jet planes or thousands of railroad
cars. Its path is a path of total destruction. Buildings explode as they are
sucked in by the tornado’s low-pressure vortex ( where the pressure drop is as
much as 10 percent ) and by its powerful whirling winds ( estimated at up to
500 miles per hour ). The tornado’s lifetime is as brief as it is violent.
Within a few tens of miles ( average about 16 miles), it spends its force and
suddenly disappears.

1. Tornadoes usually occur on ………….. .
A.hot and humid days B.hot days C. cold days D.rainy days
2. The twister’s colour is caused by………… .
A.the sun B. the colour of the sky C.snow D. what it picks up
3. A tornado …………….. .
A.meanders B. travels at a constant speed
C.travels in a straight line D. stays on the ground at all times

4. The speed of a tornado is ………….. .
A.10 miles per hour B.85 miles per hour

C.25 to 40 miles per hour D.25 to 40 miles per day
5. The average width of the path of the
funnel is …………... .

A.the width of its finger B.less than 40 yards
C.25 miles D.about 400 yards
6. The sound which announces the coming
of a tornado is similar to that made by …………. .

A.vortex B.a diesel engine
C. thunder and lightning D. hundredsof jets

7. A building in the path of a tornado most likely would ………….. .
A. be partially destroyed B. be totally destroyed
C. lose its roof D. escape damage
8. According to this article, the winds of tornado ………….. .
A.are estimated at up to 500 miles per hour
B.drop the pressure 40 percent
C.have been clocked at 500 miles per hour
D.travel at 16 miles an hour
9
. Usually a tornado is spent after traveling about ………….. .
A.6 miles B. 16 miles C. 50 miles D. 400 yards
10. Implied but not stated …………. .
A.Tornadoes are caused by sheet lightning B.Nature is sometimes destructive
C.The tornado’s lifetime is as brief as it is violent
D. A tornado is a supernatural phenomenon

Passage 2:Read the passage carefully and choose the best answer.
PARENTESE
Who talk more
– men or women? Most people believe that women talk more. However, linguist
Deborah Tannen, who has studied the communication style of men and women , says
that this is a stereotype . According to Tannen, women are more verbal – talk
more – in private situations , where they use conversation as the “glue
to hold relationships together. But, she says, men talk more in public
situations, where they use conversation to exchange information and gain
status. Tannen points out that we can see these differences even in children.
Little girls often play with one “best friend”, their play includes a lot of
conversation. Little boys often play games in groups; their play usually
involves more doing than talking. In school, girls are often better at verbal
skills, boys are often better at mathematics.


A recent study at Emory University helps to shed light on the roots of this difference. Researchers studied conversation between children age 3-6 and their parents. They found evidence that parents talk very differently to their son than they do to their
daughters. The startling conclusion was that parents use more language with
their girls . Specifically, when parents talk with their daughters , they use
more descriptive language and more details. There is also far more talk about
emotions, especially sadness, with daughters than with sons.


11. Which sentence best expresses the main idea of the
first paragraph?

A. It’s stereo type that women talk more than men .
B. Women talk more than men.
C. Women talk more in private , and men talk more in public
D. Little girls and little boys have different ways of playing.
12. Which word is similar in meaning to “glue” in line 4 ?
A. rope B. game C. sticky substance D. means
13. Which sentence best expresses the
main idea of the second paragraph?

A. An Emory University found that parents talk more with their daughters than with their
sons

B.Researchers have studied the conversations of children ad their parents.
C. Parents do not talk much about sadness with their sons.
D. Study at Emory University can help to explain the differences between communication styles of boys and girls.
14. Which of the following phrases best explains the meaning of the word “verbal”?
A. deriving from verbs B. using very loud noise
C. being very talkative D. connected with the use of spoken language
15. The word they in line 4 refers to
A. women B. men C. situations. D.men and women
16. Which can be used as a synonym of the word “feelings” ?
A. worries B. anger C. emotions D. thinking
17. Which of the following statements can be inferred from the first paragraph ?
A. Men are more sociable than women.
B. Men and women have different styles of talking , which may begin in childhood.
C. Women talk more in some situations, men talk more in others.
D. According to Deborah Tannen, the belief that women talk more is partly right
but most wrong and oversimplified.

18. Which word could best replace “startling”
A. annoying B. surprising C. interesting D. beginning
19. Which of the following statements can be inferred from the second paragraph?


A. Boys
don’t like to be with their parents as much as girls do.



B. Parents
don’t enjoy talking with their sons as much as with their daughters.



C. A recent
study found that parents talk differently to their sons and daughters.



D. Girls
have more practice discussing sadness than boys do.



20. Which of the following statements is
True about the passage?



A. Parents
use more language to talk with their daughters. ]



B. Boys
don’t like showing their emotions.



C. Girls
are thought to be more talkative than boys.



D. Parents
give more love to their daughters
than their sons.






Passage 3


Read the passage
carefully and choose the best parts to fill in the blanks.



If you can roll a ball, you can play bowls.
Everyone can play: young and old, men and women, the fit and the not so fit. It
is the (21)………….outdoor game that
really is a sport for all. What other sports can grandparents play on equal
terms with their grandchildren? What other game is so simple that you could
take up it today and be (22)…………in
the national championship tomorrow?



Simple? Perhaps that is not the (23)……….…..word. There are bowls
players in their thousands (24)…….……will
tell you that, although bowls is a game that anyone can (25)…….…… in five minutes, it takes a lifetime to (26)…………. it. They are the people who
have developed a passionate interest in
the game .(27)………….for outsiders,
bowls is another word, and a strange and puzzling one. They see a bowl game in
action and wonder what is going on.



What the players are trying to do is
easy to explain. Their (28)………… is
to roll their bowls, called wood, as near as possible to the little white ball,
called the jack. If one of your bowls finishes nearer to the jack than your
opponent's, you score one point and he or she scores (29)………... If you have the two nearest, you score two, and so on.
The skill involved in rolling a bowl that weighs around 2 kilos across about 40
meters so that it stops only a very
short (30)…………..…. from the
target is just as impressive as the
skills required in other sports.






21. A.
special B. one C. alone D. individual



22. A.
entering B. precisely C.
competing D.
accurately



23. A.
right B. genuine C. just D. suitable



24. A.
when B.
whose C. which D. who



25. A.
see through B. pick up C. catch on D. find out



26. A. tame B.
manage C.
master D. control



27. A.
However B. Although C. Unlike D. Besides



28. A.
point B.
attempt C. scheme D. aim



29. A.
something B. anything C. nothing D. everything



30. A.
extent B.
distance C. range D. length






Passage 4


Read the
text below and decide which answer (A, B, C, or D) best fits each space




FRIDAY THE THIRTEENTH



Police are hunting for a hit-and-run
driver who knocked a teenage cyclist off her bike in East Street. Sarah Tucker, 17, had a
lucky escape on Friday, 13th May, when she was sent reeling by a
black Volvo on her way home from work.



She bruised her thigh and shoulder and her
bicycle was (31 ) ………….The driver
stopped for a moment but then drove off without (32 ) ………….. a name or address and before Sarah could get his
number. “ I tried to get out of his way, but I couldn’t,” she said.” Everyone
at work kept going on about it being Friday 13th. I’m not a bit (33)……….and wouldn’t change any of my
plans just because Friday 13th is supposed to be unlucky, I don’t
usually take any (34 ) ……. of that
sort of thing but I will now. I think I’ll stay in bed.”



The accident (35)…………at the junction with Westwood Road at about 6.30pm as Sarah
was making her (36)………….home to the
Harley Estate.



The Volvo pulled out of Westwood onto Henley Road in
front of the teenager’s bicycle. “ He could



at
( 37)………. have helped her up. I
don’t see why he should get away with it,” said her father, Derek, “ Sarah was
lucky. I don’t know why the driver didn’t see her. He can’t have been (38)……….. attention. It is unfortunate
that nobody took down the number .” Though still too (39)…………to ride a bike, Sarah was able to go back to (40)……….in Marlow on Monday.






31. A.
damaged B. harmed C. devastated D. crashed



32. A.
noting B. presenting C. leaving D. suggesting



33.
A. irrational B. superstitious C. unreasonable D. prejudices



34.
A. notice B. consideration C. note D.
care



35.
A. came about B. turned up C. finished up D. took place



36.
A. route B. way C.
course D. path



37.
A. once B. most C.
least D.
best



38.
A. giving B. paying C.
attracting D. providing



39.
A. discouraged B. confused C. overcome D. shaken



40.
A. work B. job C.
post D.
Employment






II.
PHONETICS



-Which
underlined part has different pronunciation from the others?



41. A. student
B. stupid C. studio D. study



42. A. chemist B. cheap C. child D. chair


-Which word has the different stress
among them?



43.
A. alternative B. satisfy C.
continent D. India



44. A. holiday B. implement C.
diagnose D. investigate



45.A. independence B.
education C. impractical D. entertainment






III.
VOCABULARY



-Choose
the correct part to complete the sentence.



46. Many organizations have been set up and funds have
been.................



A. raised B. bought C.
risen D.
raise



47. She won the award for ………….her whole
life to looking after the poor.



A. paying B. devoting C.
causing D.
attracting



48. Microwaves are used for cooking,
telecommunications, and …………….



A. to diagnose medically B.
diagnosed medically



C. medical diagnosis D. medical
diagnosing



49. I couldn’t ………….them when we climbed
the mountain.



A. keep out of B. keep up with C.
keep away from D. keep on with



50. It seems impossible to …………..terrorism
in the world.



A. put stop to B. put an end of C.
put an end to D. stop at



51.The director retired early
................. ill-health.



A. on account of B. ahead of C.
on behalf of D. in
front of



52.
He sat down,
.................. his shoes, and tilted back to relax.
A. pulled off B. took out C.
pulled up D. took off



53.The disappearance of one or several
species may result in the loss of ................... .



A.
biology B.
biography C. biodiversity D.
biochemistry



54.What university will you take an
……………..examination into?



A.
entrance B.
attendance C. entry D. admission



55. Mary cannot afford tuition ……………..for
studying abroad. A. fine B. fee C.
finance D. Pension






IV.GRAMMAR
AND CULTURAL TIPS



-Choose
the correct part to complete the sentence.



56. “No
Parking.” _ This sign means…………



A. You are
not allowed to park your car here. B.
There is no park here.



C. You can’t go to the park here. D. There’s not enough space for
parking here.



57. I wish I ……….. the party last night
so early.



A. hadn’t left B. haven’t left C.
didn’t leave D. don’t leave



58. It was raining, …………. we cancelled
the trip to the beach.
A. although B. so C. but D.
because



59. “I regret …………….so much
trouble.” _ “ Well. Let’s forget all
about that.”



A. caused B. to cause C.
having caused D. to have caused



60. They ……….. great difficulty saving up
enough money for a house.



A. found B. incurred C. achieved D. had
61. A: “Would you like to
have dinner with me?” B:
“………………...”
A. Yes, it is. B. Yes, I’d love to C. I’m very happy. D. Yes, so do I.



62. A: "Would you mind opening the door?” B: “……………..”


A. Not at all. B. Yes, certainly C.
Yes, of course. D. No, thanks.



63. That science book …………… again and
again.



A. is worth to read B. is worthy reading C. is worth reading D. is worth being read


64. Minh and Cuong were badly injured in
the last match, so ………….can play in this match.



A.
both of them B.
neither of them C. none of them C. either of them



65. He wanted to know where……………..


A.
I had been B. had I
been C. did I been D. I been going






V. WRITING


-Choose the correct part
to complete the sentence.



66. There is too much noise in the room.
I can’t understand what …………….



A. is the teacher saying B. is saying the teacher C. the teacher is saying D. does the teacher say


67. …………. are worthy of protection moved
English Heritage historians into action against developers.



A. Some
buildings in and around Fleet Street



B To build
in and around Fleet Street



C Some
buildings that are in and around Fleet Street



D That some
buildings in and around Fleet Street



68. Michael’s score on the test is the
highest in the class; ………… .



A. he must
had to study hard last night B. he
must study hard last night



C. he
should have studied hard last night D.
he must have studied hard last night



69. Not only……….., but it also produces
fuel for other fission reactors.



A. a
nuclear breeder reactor that generate energy



B. it is a
nuclear breeder reactor generate energy



C. does a
nuclear breeder reactor generate energy



D. is a
nuclear breeder reactor generating energy



70. Countries may …………the World Bank for
development projects.



A. lend
large sums of money B.
borrow large sums of money



C. lend
large sums of money from D.
borrow large sums of money from






-Choose which sentence has the same meaning
as the given one



71. I
started to learn English 10 years ago.



A. I
started to learn English when I was 10. B.
I have started learning English for 10 years. C. I have been learning English for 10
years. D. I have learnt English at
the age of 10.



72. He now goes to work on his bicycle instead of by car.


A.
He has now stopped driving to work and goes by bicycle.



B.
He still goes to work by car but more often on his bicycle.



C.
Since he bought the car, he has never used the bicycle to go to work.



D.
He has never gone to work in his car but always on his bicycle.



73. The manager
can force them to leave the apartment
A. They can leave the apartment because
the manager is forced to.



B. The manager can be forced to leave
the apartment.



C. They can be forced to leave the
apartment by the manager.



D.
Both the manager and they were forced to leave the apartment.



74. He talked
about nothing except the weather.



A. He talked about everything
including the weather.



B. His sole topic of conversation was
the weather.



C. He had nothing to say about the
weather.



D. He said that he had no interest in
the weather.



75.
If it hadn’t been so late, I would
have called you.



A. It was late , so I did not call
you.` B. It was not late
when I called you.



C. It was late , but I called you. D. It was not late but I
did not call you.



-Choose
the underlined part in each sentence that needs correcting



76. We all will die if there were no
sunshine
.



A B C D


77. It took many
hour of discussion to make a decision.



A.
B C D



78. The man who daughter is my friend is a famous doctor.


A B C D


79. Language is regarded the private property
of any nation.



A B C D


80. Happy people find it easily to get to
slee
p and they sleep soundly.



A B C D








1. A

11. C

21. D

31. A

41. D

51. A

61. B

71. C

2. D

12. C

22. C

32. C

42. A

52.D

62. A

72. A

3. A

13. A

23. A

33. B

43. A

53. C

63. C

73. C

4. C

14. D

24. D

34. A

44. D

54. A

64. B

74. B

5. D

15. A

25. B

35. D

45. C

55. B

65. A

75. A

6. D

16. C

26. C

36. B

46. A

56. A

66. B

76. B

7. B

17. C

27. A

37. C

47. B

57. A

67. D

77. C

8. A

18. B

28. D

38. B

48. C

58. B

68. D

78. A

9. B

19. D

29. C

39. D

49. B

59. C

69. C

79. B

10.B

20. A

30. B

40. A

50. C

60. D

70. D

80. B


_________________
CHÚ Ý: Các bạn cần đăng ký làm thành viên của diễn đàn thì link download mới hiện ra nhé!
Xem lý lịch thành viên http://luyenthi.forumvi.com

Thích

Báo xấu [0]

Gửi một bình luận lên tường nhà Admin

Về Đầu TrangThông điệp [Trang 1 trong tổng số 1 trang]

« Xem bài trước | Xem bài kế tiếp »

Bài viết mới cùng chuyên mục

      Quyền hạn của bạn:

      Bạn không có quyền trả lời bài viết